25 oktober 2009

In Nederland verkrijgbare CfD's vergeleken door Beleggers Belangen

In de coverstory van Beleggers Belangen van 7-10-09 worden drie, voor Nederlandse beleggers gemakkelijk toegankelijke aanbieders van CfD's vergeleken. Hetzelfde artikel is ook gepubliceerd in HCC Beleggen Nieuwsmagazine #53, pag 19-22, dat op 24-10-09 is uitgekomen.
Ook al bestaan CfD's nu een jaar of tien, in Nederland genieten deze derivaten nog nauwelijk bekendheid. Door de introductie van Marketindex door RBS tijdens een besloten feestje ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Turbo's op landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord op 25-6-09 waar schrijver dezes voor was uitgenodigd, is daar verandering in gekomen.
In dit artikel wordt het product van RBS vergeleken met de producten van WH Selfinvest en Saxo Bank. Na uitleg wat een CfD feitelijk is worden de kostenvoordelen van het handelen op een CfD platform behandeld. Daarna volgt een onderlinge vergelijking en een discussie over de financieringsrente (die momenteel trouwens erg laag staat). Het artikel wordt besloten met een (belangrijk!) stuk over risico management en afgesloten met de conclusie dat een CfD rekening uit het oogpunt van risicospreiding een plaats verdient naast een reguliere rekening bij een (internet) broker.

(C) Bart Lenselink, oktober 2009

Geen opmerkingen: